فیلم جعفرخان از فرنگ برگشته 1366
- دسته فیلم
فیلم جعفرخان از فرنگ برگشته اثری در ژانر درام، کمدی، اجتماعی و خانوادگی به کارگردانی و نویسندگی علی حاتمی و تهیه کنندگی علی اکبر عرفانی و علی عباسی می باشد که در سال ۱۳۶۶ تولید شده است.
جعفرخان از فرنگ برگشته یک اثر اقتباسی می باشد و بر اساس نمایش نامه جعفر خان از فرنگ آمده از حسن مقدم ساخته شده است. سبک خاص علی حاتمی در اقتباس و الهام گیری در این اثر نیز مانند آثار تاریخی و بیوگرافی او پررنگ است و او عینا بر اساس متن نمایش نامه اصلی کار نکرده بلکه جای شخصیت ها را عوض کرده و باب میل خود تغییری در فضا و اتمسفر کلی اثر به وجود آورده است.
شما کاربران عزیز می توانید فیلم زیبا و خاطره انگیز جعفرخان از فرنگ برگشته را با بالاترین کیفیت موجود و لینک دانلود مستقیم از وب سایت ایرانیان دانلود دریافت نمایید.
درام تاریخی دیگری از زنده یاد علی حاتمی: دانلود فیلم دلشدگان
بخشی فیلم سینمایی قدیمی ایرانی جعفرخان از فرنگ برگشته در روستای کبوتر آباد اصفهان با کمک جهاد کشاورزی این روستا ضبط شده است. شایسته به ذکر است که موسیقی متن فیلم جعفرخان از فرنگ برگشته توسط زنده یاد مرتضی حنانه ساخته شده است.
زنده یاد عزت الله انتظامی، زنده یاد محمد علی کشاورز، حسین سرشار، ایرج راد، رضا ارحام صدر و سعید محقق از جمله مهم ترین هنرمندانی می باشند که در این اثر به نقش آفرینی پرداخته اند. فیلم برداری این اثر مجموعا چهار سال به طول انجامید و در پایان نیز با حواشی و چالش های مختلفی برای اکران مواجه شد. این فیلم نتوانست به صورت عادی اکران شود و بیش از ۲۰ دقیقه از صحنه های حساس و مهم آن در ابتدا حذف شد.
زندگی غلامرضا تختی به روایت علی حاتمی: دانلود فیلم جهان پهلوان تختی
در خلاصه داستان فیلم جعفرخان از فرنگ برگشته چنین آمده است که جعفرخان پس از سال ها اقامت در خارج از کشور به عنوان تحصیل، به مملکت و شهر خود باز می گردد ولی آنچنان با محیط و حال و هوای آن بیگانه است که اعمال و رفتارش موجب اعتراض اهالی شهر شده و وی ناچار از بازگشت می شود. پدر سال های امیدش را از دست رفته می بیند به آرزوی ثمره نوه کوچکش دل می بندد.
دیالوگی تاثیر گذار از فیلم جعفرخان از فرنگ برگشته:
جعفرخان: «مردمی که قدرت تمیز ندارن، لیاقت ترقی هم ندارن.»
حسن مقدم در نمایش نامه جعفرخان از فرنگ آمده از یک طرف غرب زدگی در میان فرنگ رفته ها و از سوی دیگر تحجر در جامعه سنتی ایران را نشانه گرفته. او پیش از نگارش آن نوشته است:
« مدتی است که تماشای بعضی صحنه های مضحک و رویداد های خنده آور فرنگ رفته ها مرا بر آن داشته که نمایش نامه ای بنویسم، اسم آن را هم انتخاب کرده ام. جعفر خان از فرنگ آمده. هدفم این است که نمایش سرگرم کننده باشد و نه تنها عده ای خاص بلکه توده مردم هم بتوانند با موضوع نمایش نامه رابطه برقرار نمایند.»
سوژه اصلی این نمایش نامه که یک تقابل بسیار بزرگ در ایران معاصر است هنوز هم به قوت پابرجاست و می توان مصادیق آن را در جامعه فعلی ایران نیز -حتی به صورت پررنگ تر- پیدا کرد.
استقبال از این نمایش نامه به قدری زیاد بود که نام آن به صورت یک ضرب المثل درآمد. کافی بود یک نفر از فرنگ برگردد و در برابر جامعه سنتی از خودش ادا اطوار فرنگی در بیاورد تا اسمش بشود جعفر! در نمایش نامه جعفر خان شخصیتی تحصیل کرده، مبادی آداب معاشرت، آشنا به بهداشت فردی و داناست.
در مقابل اعضای خانواده اش در ایران افرادی بی سواد، خرافاتی، دور از بهداشت و نادان هستند. اما در فیلم، جعفر خان شخصیتی غرب زده، بی عاطفه، بی ریشه، خیالاتی و نادان است اما خانواده اش در ایران (که در میان آن ها فرنگ رفته های دیگری هم وجود دارد) افرادی هستند ریشه دار، پرعاطفه و دانا.
فیلم دیگری از زنده یاد حاتمی در باب زندگی کمال الملک، نقاش صاحب سبک ایرانی: دانلود فیلم کمال الملک
یکی از محبوب ترین سریال های تلویزیونی علی حاتمی: دانلود سریال هزاردستان
دیدگاهی ثبت نشده!!!