فیلم حاجی واشنگتن 1361
- دسته فیلم
فیلم حاجی واشنگتن اثری در ژانر بیوگرافی، درام، کمدی و تاریخی به کارگردانی و نویسندگی زنده یاد علی حاتمی می باشد که در سال ۱۳۶۱ تولید شده است. این فیلم برای اولین بار در جشنواره فجر سال ۶۱ به نمایش درآمد اما بلافاصله توقیف شد و در طول حیات زنده یاد حاتمی اجازه اکران و پخش پیدا نکرد.
سرانجام در سال ۷۷ این فیلم به صورت عمومی به نمایش درآمد. عزت الله انتظامی و اسماعیل محمدی از جمله مهم ترین بازیگران این فیلم هستند. شایسته به ذکر است که تعدادی از بازیگران خارجی از جمله ریچارد هریسون، لودویکو دللویویو، ماریو دوناتونه و ماسیمو ژیگانتی نیز در این اثر به نقش آفرینی پرداخته اند. شما کاربران عزیز می توانید فیلم زیبا و خاطره انگیز حاجی واشنگتن را با بالاترین کیفیت موجود و لینک دانلود مستقیم از وب سایت ایرانیان دانلود دریافت نمایید.
درام تاریخی دیگری از زنده یاد علی حاتمی: دانلود فیلم دلشدگان
شایسته به ذکر است که موسیقی متن فیلم حاجی واشنگتن توسط زنده یاد محمدرضا لطفی ساخته شده است. این فیلم داستان زندگی غم انگیز و عجیب حسینقلی صدر السلطنه، اولین سفیر ایران در کشور آمریکا را به تصویر کشیده است.
این فیلم یک روایت هنری و حاصل خلاقیت زنده یاد حاتمی است و نمی توان از آن به عنوان یک رفرنس و منبع تاریخی معتبر یاد کرد. شخصیت اصلی فیلم عزت الله انتظامی در نقش حسین قلی خان (حاجی واشینگتن) است که موقعیت کمیکش در ابتدای فیلم، هرچه جلوتر می رود، تراژیک تر و غمبارتر می شود. فصل قربانی کردن گوسفند در حاجی واشینگتن یکی از تأثیرگذار ترین سکانس های سینمای ایران و از برجسته ترین نقطه های کارنامه بازیگری عزت الله انتظامی است، چنان که جمله «آیین چراغ خاموشی نیست» از تک گویی او در این صحنه، بر سنگ قبر علی حاتمی نیز حک شد.
زندگی غلامرضا تختی به روایت علی حاتمی: دانلود فیلم جهان پهلوان تختی
در خلاصه داستان فیلم حاجی واشنگتن چنین آمده است که در سال ۱۳۰۵ هجری قمری حاج حسینقلی خان نوری صدر السلطنه، از سوی ناصر الدین شاه با سمت نخستین ایلچی (سفیر) ایران در ایالات متحده آمریکا به همراه مترجمش میرزا محمود راهی آن دیار می شود.
به دستور حسینقلی خان که از ملاقات با وزیر خارجه و رئیس جمهور وقت آمریکا ذوق زده شده، ساختمان بزرگی به عنوان سفارت خانه اجاره می شود و چند خدمت گزار نیز استخدام می شوند. حسینقلی خان و مترجمش از هتل پارادایز به آنجا نقل مکان می کنند. میرزا محمود که در واقع به منظور تحصیل طب با ایلچی همراه شده، حاج حسینقلی خان را که در سفارت هیچ مراجعه کننده ای ندارد ترک می کند و به دانشگاه می رود.
به تدریج بودجه سفارت خانه قطع می شود و حاجی به ناچار خدمت گزاران را اخراج می کند. حاجی که از دوری دخترش سخت بی تاب است و احساس تنهایی می کند، رئیس جمهور را در لباس ساده یک کابوی در سفارت خانه می بیند و پذیرایی کاملی از او می کند و گزارش این دیدار را با جزئیات ثبت می کند، اما در پایان در می یابد که رئیس جمهور پس از پایان دوره ریاست جمهوری اش انتخابات را به رقیب واگذار کرده و حالا کشاورزی است که به دلیل علاقه به پسته ایرانی، آمده تا روش کاشت و برداشت آن را از حاجی بپرسد.
سرانجام با فراخوانده شدن حاجی به وطن، مأموریت اولین سفیر تحقیر شده ای که خود را یک تبعیدی به مکانی دور از کشور می پندارد، به پایان می رسد.
یکی از محبوب ترین سریال های تلویزیونی علی حاتمی: دانلود سریال هزاردستان
حاجی واشنگتن یکی از بهترین آثار زنده یاد علی حاتمی و یکی از قله های هنر و سینمای ایران در دهه ۶۰ می باشد. علی حاتمی با وجود تمامی کمبود های مالی و مشکلات متعدد ساختاری و اداری توانست با حداقل امکانات یکی از به یاد ماندنی ترین فیلم های دهه ۶۰ را با سبک خاص خودش بسازد.
ساخت این فیلم اما مشکلات زیادی داشت. از یک طرف حاتمی دوست داشت فیلمش را در آمریکا بسازد اما با توجه به مشکلات سیاسی بین دو کشور امکان برقراری ارتباط کنسولی و دریافت مجوز فراهم نشد و نهایتا فیلم برداری این اثر در ایتالیا انجام شد. عوامل و بازیگران این فیلم مجموعا ۵ ماه در ایتالیا اقامت کردند و در این بین با مشکلات مالی متعددی رو به رو شدند.
عزت الله انتظامی در گفتگویش با فریدون جیرانی هنگام نمایش تلویزیونی فیلم از اقامت طولانی مدت عوامل در ایتالیا اشاره می کند که فیلم با مشکلات مالی فراوان همراه بوده است. حاتمی فیلم نامه هر سکانس را شب قبلش می نوشته و از زیر در بسته اتاق انتظامی در هتل، به او می رسانده است.
مشکلات و چالش های عدیده حاجی واشنگتن پس از اتمام فیلم برداری و بازگشت به ایران نیز تمامی نداشت. فیلم پس از اولین اکران در جشنواره فجر به کلی توقیف شد و نهایتا ۱۶ سال بعد در سال ۷۷ به صورت عمومی پخش شد.
همکاری دیگری میان زنده یاد عزت الله انتظامی و علی حاتمی: دانلود فیلم جعفرخان از فرنگ برگشته
زنده یاد علی حاتمی در فیلم نامه نویسی اسلوبی استوار و خاص داشت و از زبان فاخر استفاده می کرد که هیچ شباهتی با زبان مبتذل فیلم های مرسوم در سینمای ایران ندارد.
بسیاری از دیالوگ های این فیلم با وجود اینکه به صورت همزمان با فرآیند فیلم برداری و فی البداهه نوشته شده است همچنان طراوت و تازگی خود را حفظ کرده و مضمون آن ها بر روزگار ما نیز قابل تطبیق می باشد. تعدادی از زیباترین دیالوگ های فیلم حاجی واشنگتن به شرح زیر است:
دیدگاهی ثبت نشده!!!